Coaching en advies

Coaching.

Mocht u vastlopen in de casuïstiek omtrent eergerelateerd geweld dan kan ECS met u meedenken. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het bijwonen van een casusoverleg of coaching ‘on the job’. De coachingstrajecten richten zich op de werk gerelateerde problematiek waarbij uw vraagstuk centraal staat. ECS begeleidt u bij het krijgen van inzicht in uw eigen denken en handelen.

Op het vlak van eergerelateerd geweld kan ECS ook zorg dragen voor het opzetten van eenduidige werkwijze of systeemgericht werken. ECS werkt met een eenduidige landelijke methode aanpak EGG. Dit is van toepassing voor de politie, Veilig Thuis, sociale wijkteams en overige professionals, die te maken hebben met eergerelateerde zaken en die deelnemen aan genoemde overlegvormen. Deze aanpak sluit naadloos aan bij Wet Meldcode. Deze methode stelt u in staat hoe u de effectieve aanpak kunt bepalen en systeemgericht te werken bij eergerelateerd geweld in relatie tot Wet Meldcode.

Advies.

ECS heeft al meerdere gemeenten en (sociale) wijkteams en jeugdteams mogen adviseren met het doel effectief te kunnen bijdragen aan concrete oplossingen voor multiculturele vraagstukken in de samenleving1. Hierbij wordt uitgegaan van gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid van alle burgers.

ECS onderscheidt zich door grote veldkennis, betrokkenheid en realistische adviezen. Deskundigheid, klantgerichtheid en professionaliteit staat centraal. Op het gebied van eergerelateerd geweld, huwelijksdwang, achterlating en kinderontvoering zoekt ECS met u een antwoord op uw vragen. ECS biedt informatie over specifieke achtergronden en problematiek en adviseert om een effectief beleid te kunnen voeren.

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden?
Stuur ons gerust een whatsapp bericht, bel ons of vul onderstaand formulier in.

“In de regio Arnhem & Achterhoek heeft ECS in opdracht van de gemeente Arnhem al veel professionals getraind in het signaleren van eerproblematiek. De reacties op de trainingen en bijeenkomsten zijn vrijwel uitsluitend positief. Men heeft veel waardering voor de deskundigheid van ECS. Reden waarom de gemeente Arnhem met genoegen de samenwerking met ECS blijft doorzetten!”

Bestuursadviseur Huiselijk Geweld

Gemeente Arnhem

Erkend onderwijsinstituut

ECS is als onderwijsinstituut geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Hét onafhankelijke kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals.

Aangesloten bij Kwaliteitsregister

Met onze registratie bij SKJ laten wij aan cliënten, werkgevers en opdrachtgevers zien dat wij expert zijn in ons vak en dat we blijven bijleren.

en

CRKBO Erkend Onderwijsinstituut

ECS is als onderwijsinstituut geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Hét onafhankelijke kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals.

Aangesloten bij Kwaliteitsregister

Met onze registratie bij SKJ laten wij aan cliënten, werkgevers en opdrachtgevers zien dat wij expert zijn in ons vak en dat we blijven bijleren.

en

Lees onze laatste nieuwsberichten:

Meldcode verplicht de professional tot actie bij huwelijksdwang

Aangenomen wordt dat er tussen de 670 en 1900 gevallen van huwelijksdwang per jaar in Nederland voorkomen. Voor een goede signalering en preventie is het nodig dat sociale professionals en leerkrachten meer informatie en training over dit fenomeen krijgen. Zij kunnen...

13-jarige stak moeder neer uit eerwraak

De 13-jarige jongen die in september in Den Bosch zijn moeder neerstak met een mes, deed dat uit eerwraak. Dat valt op te maken uit een rechtelijke uitspraak tegen de vader van de uit Afghanistan afkomstige tiener. Bekijk hier het hele bericht Bron: nos.nl

Wij Werken Samen met

Hier onder ziet u een aantal van onze partners waar we mee samen werken. Klik op een logo voor meer informatie.

Loopt u in uw organisatie tegen interculturele vraagstukken aan? Neem dan gerust contact op!

Loopt u in uw organisatie tegen interculturele vraagstukken aan?
Neem dan gerust contact op!