Kennisbijeenkomsten

Kennis- bijeenkomsten

Kennisbijeenkomsten.

ECS Trainingen werkt nauw samen met enkele gemeenten uit de regio Arnhem en Achterhoek. In opdracht van deze gemeenten heeft ECS een aantal kennisbijeenkomsten en event eergerelateerd geweld mogen neerzetten in de regio voor professionals die werken met de meldcode. Op grote schaal worden de professionals meegenomen in het specifieke karakter van dit type geweld. Voor veel professionals is eergerelateerd geweld een boeiend maar soms ook lastig thema. “Mag ik als professional ingrijpen in cultuurgebonden familiare zaken?” Zo ja, hoe dan, en welke stappen dienen hierbij te worden ondernomen?

Een kennisbijeenkomst is de oplossing om een grote groep professionals in één te keer te scholen in de basisbeginselen van het signaleren van eergerelateerd geweld. Denk hierbij aan (sociale) wijkteams en jeugdteams of professionals die werken met de meldcode in uw gemeente.

ECS biedt vele mogelijkheden en we kijken altijd samen met u naar uw wensen en verwachtingen.

 

Loopt u in uw organisatie tegen interculturele vraagstukken aan?

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden?
Stuur ons gerust een whatsapp bericht, bel ons of vul onderstaand formulier in.

“De kennisbijeenkomst over eergerelateerd geweld heb ik als erg leerzaam ervaren. Ik heb er nooit zo bij stil gestaan dat eergerelateerd geweld in Nederland nog zo’n ‘ding’ is en hoe vaak dit nog voorkomt. Bayram heeft door middel van voorbeelden goed uitgelegd wat de verschillen in culturen zijn en hierdoor besef ik nu meer hoe lastig het is om tussen twee culturen te leven. Ik vind het goed dat er door middel van, onder andere, deze trainingen aandacht aan eer, eergerelateerd geweld en eerwraak wordt besteed.”

Miranda Zegers

Student HBO-Rechten, HAN

Erkend onderwijsinstituut

ECS is als onderwijsinstituut geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Hét onafhankelijke kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals.

en

CRKBO Erkend Onderwijsinstituut

ECS is als onderwijsinstituut geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Hét onafhankelijke kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals.

en

Lees onze laatste nieuwsberichten:

Meldcode verplicht de professional tot actie bij huwelijksdwang

Aangenomen wordt dat er tussen de 670 en 1900 gevallen van huwelijksdwang per jaar in Nederland voorkomen. Voor een goede signalering en preventie is het nodig dat sociale professionals en leerkrachten meer informatie en training over dit fenomeen krijgen. Zij kunnen...

13-jarige stak moeder neer uit eerwraak

De 13-jarige jongen die in september in Den Bosch zijn moeder neerstak met een mes, deed dat uit eerwraak. Dat valt op te maken uit een rechtelijke uitspraak tegen de vader van de uit Afghanistan afkomstige tiener. Bekijk hier het hele bericht Bron: nos.nl

Wij Werken Samen met

Hier onder ziet u een aantal van onze partners waar we mee samen werken. Klik op een logo voor meer informatie.

Loopt u in uw organisatie tegen interculturele vraagstukken aan? Neem dan gerust contact op!

Loopt u in uw organisatie tegen interculturele vraagstukken aan?
Neem dan gerust contact op!