OVER ONS

“Wie zijn wij? En wat bindt ons?”

Wij willen een substantiële bijdrage leveren aan de signalering en aanpak van EGG!

ECS is een gespecialiseerd trainingsbureau. Met een sterk portofolio van producten en diensten op het gebied van eergerelateerd geweld, huwelijksdwang, achterlating in land van herkomst en cultuursensitief communiceren.

ECS Trainingen is opgericht door Bayram Varli, uit roeping heeft hij er voor gekozen om schadelijke traditionele praktijken tegen te gaan. Op zijn achtste was hij getuige van een familielid dat een einde aan haar leven maakte, in verband met uithuwelijking, sociaal isolement, en dus met beperking van haar zelfbeschikking. Dit is zijn motivatie en bron om als trainer en coach professionals te begeleiden en scholen rondom de signalering en aanpak van eergerelateerd geweld.

Bayram Varli is ervaring- en al ruim tien jaar materie deskundige rondom eergerelateerd geweld, waaronder huwelijksdwang , achterlating, kind ontvoering en cultuursensitief werken. Hij heeft een diepe en brede kennis van individualistische en collectivistische culturen. Naast zijn opleiding in Veiligheidsmanagement en Toegepaste Psychologie – Cultuur heeft Bayram Varli een groot aantal gerichte opleidingen en trainingen gevolgd. Steeds blijft hij zich verder verdiepen op allerlei relevante terreinen van zijn vakgebied wat hem maakt tot een gecertificeerde trainer in de Aanpak van Huiselijk Geweld en Kindermishandeling, Cultuursensitief werken en Diversiteit.

Inmiddels bestaat ECS Trainingen uit meerdere trainers, ervaringsdeskundigen en theoloog Islam welke allemaal gespecialiseerd zijn rondom het thema eergerelateerd geweld. Samen met een acteursgroep worden casussen uit de praktijk tijdens trainingen nagebootst om de handelingsverlegenheid zoveel mogelijk weg te nemen.

ECS Trainingen heeft in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vele scholen trainingen rondom eergerelateerd geweld, huwelijksdwang en achterlating in land van herkomst mogen aanbieden. De gemeente Arnhem heeft ECS Trainingen ook gevraagd om voor dit jaar de professionals van de regio Arnhem & Achterhoek vaardiger te maken in het waarnemen en handelen bij signalen van eergerelateerd geweld. Regelmatig schuift Bayram Varli namens ECS Trainingen als materie deskundige aan bij overleggen van overheidsinstanties om zijn kennis rondom eergerelateerd geweld te delen, zo ook bij het Programma ‘Geweld Hoort Nergens Thuis’.

Missie / Visie

We hebben allemaal het recht op leven, en te leven in vrijheid en veiligheid. Maar in Nederland worden er jaarlijks 2300 zaken vermoed van eergerelateerd geweld. ECS traint professionals om eergerelateerd geweld vroegtijdig te signaleren en aan te pakken. Jaarlijks vergroot ECS de kennis, houding en vaardigheden van vele honderden maatschappelijk medewerkers, beleidsmedewerkers, leerkrachten en andere professionals.

Door preventieve activiteiten werkt ECS niet alleen aan oplossingen voor nu, maar ook voor later.

Trainers & ECS-deskundigen

ECS onderscheidt zich door uitsluitend te werken met trainers en deskundigen die allemaal de wereld van de hulpverlening kennen en daar een jarenlange ervaring hebben opgebouwd. Zij weten wat er speelt aan actuele ontwikkelingen in het werkveld. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden binnen de hulpverlening maar kennen ook de obstakels waar je als professional soms mee worstelt.

Op deze manier kunnen wij hoge kwaliteit aan onze opdrachtgevers garanderen.

Certificering

ECS is als onderwijsinstituut geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat onze activiteiten en ECS als organisatie voldoen aan de kwaliteitscriteria die de Nederlandse overheid aan onderwijsinstellingen stelt. Vanwege deze registratie bent u voor de trainingen vrijgesteld van BTW.

Wij staan tevens geregistreerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ), hét beroepsregister voor professionals in de jeugdsector.

Maatwerk

De trainingen van ECS zijn altijd op maat. We kijken samen met u naar uw wensen en verwachtingen. Dit doen we vaak in de vorm van een nulmeting welke ons inzicht geeft in uw leerdoelen en ontwikkelpunten.

ECS doet er alles aan om u te ondersteunen om u de gewenste stappen in uw ontwikkeling te laten zetten.

Leren op het diepste niveau

  • Kennis
  • Houding
  • Vaardigheden

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden?
Stuur ons gerust een whatsapp bericht, bel ons of vul onderstaand formulier in.

Erkend onderwijsinstituut

ECS is als onderwijsinstituut geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Hét onafhankelijke kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals.

Aangesloten bij Kwaliteitsregister

Met onze registratie bij SKJ laten wij aan cliënten, werkgevers en opdrachtgevers zien dat wij expert zijn in ons vak en dat we blijven bijleren.

en

CRKBO Erkend Onderwijsinstituut

ECS is als onderwijsinstituut geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Hét onafhankelijke kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals.

Aangesloten bij Kwaliteitsregister

Met onze registratie bij SKJ laten wij aan cliënten, werkgevers en opdrachtgevers zien dat wij expert zijn in ons vak en dat we blijven bijleren.

en

Lees het laatste nieuws op ons blog:

Meldcode verplicht de professional tot actie bij huwelijksdwang

Aangenomen wordt dat er tussen de 670 en 1900 gevallen van huwelijksdwang per jaar in Nederland voorkomen. Voor een goede signalering en preventie is het nodig dat sociale professionals en leerkrachten meer informatie en training over dit fenomeen krijgen. Zij kunnen...

13-jarige stak moeder neer uit eerwraak

De 13-jarige jongen die in september in Den Bosch zijn moeder neerstak met een mes, deed dat uit eerwraak. Dat valt op te maken uit een rechtelijke uitspraak tegen de vader van de uit Afghanistan afkomstige tiener. Bekijk hier het hele bericht Bron: nos.nl

Wij Werken Samen met

Hier onder ziet u een aantal van onze partners waar we mee samen werken. Klik op een logo voor meer informatie.

Loopt u in uw organisatie tegen interculturele vraagstukken aan? Neem dan gerust contact op!

Loopt u in uw organisatie tegen interculturele vraagstukken aan?
Neem dan gerust contact op!