REFERENTIES

“We horen graag van onze deelnemers”

Bekijk wat onze deelnemers vinden van de ECS trainingen en diensten!

“De training signaleren van eergerelateerd geweld was een zeer leerzame en duidelijke scholing bestaande uit een goede mix van kennis overdracht en praktische voorbeelden, met daarnaast veel ruimte voor interactie.”

Sandra Hamming

Jeugdarts KNMG, GGD Gelderland-Midden

“In de regio Arnhem & Achterhoek heeft ECS in opdracht van de gemeente Arnhem al veel professionals getraind in het signaleren van eerproblematiek. De reacties op de trainingen en bijeenkomsten zijn vrijwel uitsluitend positief. Men heeft veel waardering voor de deskundigheid van ECS. Reden waarom de gemeente Arnhem met genoegen de samenwerking met ECS blijft doorzetten!”

Bestuursadviseur Huiselijk Geweld

Gemeente Arnhem

“De kracht van de oprichter van ECS is dat hij door zijn eigen leven tussen twee verschillende culturen heel goed het belang van de training van interculturele competenties kan overbrengen. Hij benoemt de verschillen die samen hangen met cultuur, maakt ze anekdotisch bespreekbaar en weet ze te onderbouwen vanuit een interessante theorie. Dit maakte dat wij als studenten zeer geïnteresseerd waren. Zijn persoonlijke benadering en oprechte interesse in onze vragen maakt dat er een interactieve lezing ontstaat.”

ArtEZ

“Bayram Varli van ECS heeft mijn ogen geopend tijdens een casuïstiekoverleg van de Gemeente Lingewaard. Hoe kan het dat ik tijdens mijn 20 jaar werkervaring binnen het onderwijs zo weinig gezien en gehoord heb rondom culturele verschillen? Bayram kwam met voorbeelden, eigen ervaringen en achtergrondinformatie. Keer op keer kwamen er leerlingen, ouders en situaties in mijn hoofd naar voren, waar ik mee te maken heb gehad gedurende die 20 jaar. Allemaal situaties waarin een andere culturele of religieuze achtergrond een rol speelde. Ik schrok….. In al die situaties heb ik met de beste bedoelingen gehandeld vanuit mijn Westerse kennis, mijn Westerse normen en waarden, vanuit mijn Westerse pedagogische professie . Het schrikeffect bij mijzelf was zo groot dat ik de training “ Signaleren en handelen bij eergerelateerd geweld en huwelijksdwang” ging volgen bij het Expertise Centrum Samenleving. Een must voor alle mensen die in Nederland met kinderen werken en zeker in het onderwijs. De training heeft mij inzicht en tools gegevens om beter in gesprek te kunnen gaan met kinderen en ouders die vanuit hun cultuur of religie soms andere keuzes maken of anders opvoeden dan wij gewend zijn in onze Westerse samenleving. Ik stel nu andere vragen en leg dingen anders uit.”

Floor Visser

Intern Begeleider Primair Onderwijs, IKC 'T Holthuus

“De kennisbijeenkomst over eergerelateerd geweld heb ik als erg leerzaam ervaren. Ik heb er nooit zo bij stil gestaan dat eergerelateerd geweld in Nederland nog zo’n ‘ding’ is en hoe vaak dit nog voorkomt. Bayram heeft door middel van voorbeelden goed uitgelegd wat de verschillen in culturen zijn en hierdoor besef ik nu meer hoe lastig het is om tussen twee culturen te leven. Ik vind het goed dat er door middel van, onder andere, deze trainingen aandacht aan eer, eergerelateerd geweld en eerwraak wordt besteed.”

Miranda Zegers

Student HBO-Rechten, HAN

“De training eergerelateerd geweld was dynamisch, interactief en bijzonder informerend. Het heeft ons zeker inzichten gegeven in onze contacten met jongeren vanuit een andere culturele achtergrond en hun ouders. De informatie werd op een pakkende manier gebracht, er werd gebruik gemaakt van de inbreng van de deelnemers en actief ingespeeld op dingen die leefden in de groep. Bayram Varli had een open en actieve houding waarin hij de nadruk legde om de groep bij het traject te betrekken, verschillen in inzichten en opvattingen werden niet uit de weg gegaan. Maar dienden vaak als doel om het geheel duidelijk en inzichtelijk te maken. Al met al een prima trainingsdag, die bijdraagt aan het nog beter kunnen aansluiten bij de doelgroepen.”

JIP - Apeldoorn

“Bayram heeft met een professionele houding en goede uitrusting een informatieve en interactieve training gegeven. Er is in de groep gesproken over irritaties m.b.t. etikettering van eergerelateerd geweld bij Turkse mannen, hierop heeft Bayram nuttige tips kunnen geven om bestaande misverstanden om te zetten in een gespreksstarter en leermoment voor beiden gesprekspartners.”

Jongerencoaches

2GetThere Arnhem

“Bayram weet op bevlogen en boeiende wijze inzicht te geven in kwesties rondom cultuursensitief werken, eergerelateerd geweld, huwelijksdwang en achterlating. Bayram geeft niet alleen inzicht, maar doorbreekt ook taboes. Deels vanuit zijn eigen achtergrond en ervaring kan Bayram elke vraag illustreren met een voorbeeld. Dit maakt hem tot een inspirerende persoonlijkheid die mensen aan het denken zet. Bayram is flexibel en werkt op vraag. Hij biedt maatwerk en staat open voor wensen van de organisatie. Een aanrader als je op zoek bent naar iemand die je team kan training op deze onderwerpen!”

Cherifa Hendriks

Trainer, NVSL NVL Academie

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden?
Stuur ons gerust een whatsapp bericht, bel ons of vul onderstaand formulier in.

Erkend onderwijsinstituut

ECS is als onderwijsinstituut geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Hét onafhankelijke kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals.

Aangesloten bij Kwaliteitsregister

Met onze registratie bij SKJ laten wij aan cliënten, werkgevers en opdrachtgevers zien dat wij expert zijn in ons vak en dat we blijven bijleren.

en

CRKBO Erkend Onderwijsinstituut

ECS is als onderwijsinstituut geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Hét onafhankelijke kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals.

Aangesloten bij Kwaliteitsregister

Met onze registratie bij SKJ laten wij aan cliënten, werkgevers en opdrachtgevers zien dat wij expert zijn in ons vak en dat we blijven bijleren.

en

Lees onze laatste nieuwsberichten:

Meldcode verplicht de professional tot actie bij huwelijksdwang

Aangenomen wordt dat er tussen de 670 en 1900 gevallen van huwelijksdwang per jaar in Nederland voorkomen. Voor een goede signalering en preventie is het nodig dat sociale professionals en leerkrachten meer informatie en training over dit fenomeen krijgen. Zij kunnen...

13-jarige stak moeder neer uit eerwraak

De 13-jarige jongen die in september in Den Bosch zijn moeder neerstak met een mes, deed dat uit eerwraak. Dat valt op te maken uit een rechtelijke uitspraak tegen de vader van de uit Afghanistan afkomstige tiener. Bekijk hier het hele bericht Bron: nos.nl

Wij Werken Samen met

Hier onder ziet u een aantal van onze partners waar we mee samen werken. Klik op een logo voor meer informatie.

Loopt u in uw organisatie tegen interculturele vraagstukken aan? Neem dan gerust contact op!

Loopt u in uw organisatie tegen interculturele vraagstukken aan?
Neem dan gerust contact op!